ریپل
با ورود ارزهای دیجیتال به بازار همچنان مشکلات زیادی در سیستم های مالی باقی مانده بود و عملیات پرداخت های بین المللی هنوز بسیار کند و اهسته اجرا میشدند. دلیل این امر در واقع این است که اغلب موسسات و کسب و کارها تکنولوژی های جدید ارزهای دیجیتال را بکار نمی گیرند و با سیستم سنتی خود کارهایشان را پیش می برند. ریپل توسط توکن خود XRP در واقع به دنبال تغییر این روند است.
اگر شما هم به بازار ارزهای دیجیتال علاقه دارید ،حتما تا بحال اسم ریپل را شنیدهاید.پس با ما در این پست همراه باشید تا به کلیه سوالات شما در خصوص این رمزارز پاسخ داده شود.
ریپل چیست ؟
وقتی شما نام ریپل را میشنوند، بلافاصله فکرتان به سمت ارز دیجیتال آن یعنی XRP میرود. اما اولین نکته اساسی که باید بدانید این است که ریپل با XRP فرق دارد. در واقع ریپل با سایر ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین یا اتریوم هم تفاوت است.
وقتی ارز دیجیتال اتریوم (ETH) میخرید، در واقع به این معنی است که روی شبکه اتریوم سرمایهگذاری میکنید.همچنین وقتی ارز دیجیتال (BTC) میخرید یعنی روی شبکه بیت کوین سرمایهگذاری میکنید اما وقتی ارز دیجیتال XRP میخرید الزاما روی شرکت ریپل سرمایهگذاری نکردهاید.
البته در بین جامعه ارزهای دیجیتال وقتی نام ریپل برا میشنوید، منظور همان ارز دیجیتال XRP است اما لازم است بدانیم که این دو در حقیقت با یکدیگر متفاوت هستند. اگر تاکنون کمی گیج شدهاید،نگران نباشید در ادامه این پست کامل متوجه این تفاوت خواهید شد.
پس تا اینجا متوجه شدیم که : XRP یکی از محصولات شرکت ریپل است.
شرکت ریپل یک موسسه آمریکاییست که در ایالت سانفرانسیسکو واقع شده است.ریپل به منظور تولید محصولات غیر متمرکزبرای موسسات مالی و بانکها پا به عرصه گذاشته است.تا انها بتوانند تراکنشهای مالی بین المللی خود با بیشترین سرعت ،کمترین هزینه و غیر متمرکز انجام دهند.

شرکت ریپل یک موسسه مالی بزرگ میباشد که محصولات متنوعی را به بانکها و نهادهای مالی ارائه کرده است.که در ادامه با آنها آشنا میشوید.اما از این محصولات فقط یکی با ارز دیجیتال XRP کار میکند. وقتی شما يريال\ میخرید در واقع تنها روی این محصول از شرکت ریپل سرمایهگذاری میکنید نه کل شرکت ریپل!
هدف ریپل چیست ؟
ریپل میخواهد یک شبکه پرداخت و ارتباطی امن و غیرمتمرکز را برای موسسات مالی سراسر جهان فراهم کند. میتوان گفت که هدف ریپل کاملا در تضاد با بیت کوین است!
در حالی که بیت کوین با هدف تراکنشهای همتا به همتا و حذف واسطهها و بانکها روی کار آمده است، رپیل عقیده دارد که بانکها به خودی خود چیز بد نیستند و فقط نحوه انجام کار ارائه خدمات آنهاست که باعث ایجاد مشکلات پرداختی و انتقال پول میشود.
ریپل قصد دارد تا با عرضه محصولات بانکی غیرمتمرکز، مشکل تبادلات بینالمللی پول در جهان را برای همیشه حل کند. سالانه بیش از 155 تریلیون دلار پول به صورت برون مرزی در سراسر جهان جابهجا میشود. مشکلات انتقال پول توسط بانکها و موسسات مالی سالهاست که حلنشده باقی مانده است و با توجه به رشد فناوری، هنوز انتقال بینالمللی پولهای کلان بین 3 تا 7 روز طول میکشد که نیازمند کارمزدهای بسیار بالا و انجام کاغذ بازیهای زیادی است. رپیل میخواهد به این مشکلات برای همیشه پایان داده و بخش بزرگی از انتقالات پول را انجام دهد.
البته ریپل رقیبان بسیار سرسختی در سر راه خود دارد که مهمترینشان سوئیفت است. مزیت ریپل نسبت به سوئیفت، توزیعشده بودن و سرعت بالای تراکنشهاست. استلار را هم میتوانیم یکی دیگر از رقیبان ریپل بدانیم.
آیا ریپل غیر متمرکز است
یکی از بزرگترین سوالاتی که هنوز در فضای کریپتو مطرح است، متمرکز یا غیرمتمرکز بودن ریپل است. عدهای معتقدند ریپل به طور مخفیانه متمرکز است و عدهای میگویند ریپل حتی از بیت کوین هم غیرمتمرکزتر است.
بسیاری از منتقدان ریپل بر این عقیده هستند که این شرکت ریپل و ارز دیجیتال آن (XRP) غیرمتمرکز نیستند و نمیتوانند در دسته رمزارزها قرار بگیرند. با این حال این شرکت مدعی است که تمرکز و کنترل خاصی بر روی محصولات خود ندارد و به نوعی آن را اثبات هم کرده است.
با اینکه تعداد اعتبارسنجهای تراکنش (نودها – Nodes) در دفتر کل ریپل (XRP Ledger) بسیار کم است، اما هر کسی میتواند به عنوان نود که در اجماع ریپل به آن سرور (Server) گفته میشود، فعالیت کند. البته سرور شدن در ریپل یک سری شرایط خاص دارد، اما به هر حال هر کسی میتواند به صورت مستقیم به دفتر کل متصل شود. اصل کار تایید تراکنشها توسط نودهایی خاص که به Unique Node Lists شهرت دارند، انجام میپذیرد. زمانی که 80 درصد از نودهای اعتبارسنج، اعتبار یک تراکنش را پذیرفتند، تراکنش تایید میشود.
ریپل بارها اعلام کرده است که به دنبال افزایش تعداد نودهای اعتبارسنج است تا به تمرکززدایی بیشتر شبکه کمک کند. پروتکل XRP Ledger، متن باز و دارای یک سری قواعد خاص است که هر کس برای استفاده از آن باید قوانین را بپذیرد. بنابراین از نظر تئوری، در صورت نابود شدن شرکت ریپل، دفتر کل XRP Ledger و ارز دیجیتال XRP به کار خود ادامه میدهند. با این حال، اگر شرکت ریپل از بین برود، قطعا تاثیرات بسیار زیادی بر روی قیمت و کاربردپذیری XRP خواهد گذاشت.
به طور کلی برای بررسی متمرکز بودن یا نبودن یک رمز ارز، فاکتورهای متعددی باید مورد بررسی قرار بگیرند. رمز ارز شبکه ریپل یا همان XRP، پس از بررسی این فاکتورها زیاد سربلند بیرون نمیآید. برای مثال، تنها یک نهاد، یعنی همان شرکت ریپل، بیش از ۵۰ درصد قدرت رای شبکه را در اختیار دارد. از طرف دیگر، ۷۸ درصد کوینهای موجود متعلق به صد آدرس ثروتمند این شبکه است (که شرکت ریپل ثروتمندترین آنها است). علاوه بر اینها اگر بخواهیم XRP را با بیت کوین مقایسه کنیم، در شبکه بیت کوین ماینرها پاداش استخراج دریافت میکنند ولی در شبکه ریپل هیچ پاداش انگیزشی در کار نیست.
با تمام این حرفا میتوان گفت که ریپل تقریبا یک شبکه نیمه متمرکز و غیرشفاف است و هنوز نمیتوان به طور قطع غیرمتمرکز بودن آن را تایید کرد. از سوی دیگر شاید بتوان گفت که ریپل برای رسیدن به اهدافش خیلی نیاز به غیرمتمرکز بودن ندارد.

عرضه XRP در سال 2013
ریپل توکنهای خود را با عنوان XRP در ژانویه سال ۲۰۱۳ معرفی کرد. طبق ادعای شرکت، بهمانند بیت کوین، XRP نیز بر پایه یک زنجیره عمومی و امضاهای رمزنگاریشده ایجاد شده است. از همین رو به یک شبکه اولیه که بر پایه اعتمادسازی بنا شده یا هرگونه درگاهی نیاز ندارد. ریپل (XRP) میتواند بهصورت مستقیم از یک کاربر به کاربر دیگر منتقل شود و انتقال آنها نیازی به درگاه نداشته و بدون خطراتی که طرفین تراکنش را تهدید میکند، انجام میشود.
کمی بعد در آوریل 2013، اوپن کوین (شرکت فعلی ریپل) توانست از شرکتها و افرادی نظیر «گوگل ونچرز»، «اندرسن هورویتز»، IDG Capital Partners، FF Angels، «لایت اسپید»، «بیت کوین اپرتونیتی فاند» و «وست ونچرز»، بودجهای یک و نیم میلیون دلاری دریافت کند.
کیف پول های ریپل
بر خلاف دیگر ارزهای بازار کیریپتوکارنسی نظیر بیت کوین ، اتریوم و … ریپل کیف پولهای متنوعی ندارد و شرکت ریپل در وبسایت خود هیچ کیف پولی را معرفی نکرده، شاید علت این امر این باشد که هدف اصلی این شرکت ،بانک ها و موسسات مالی بزرگ میباشد و علاقه به سرمایه گذاران کوچک ندارد.
با این حال چند کیف پول معتبر و تست شده برای ریپل وجود دارد که در ادامه چند مورد از بهترین کیف پول های ریپل (يريال\) را معرفی میکنیم.
توجه: طبق پروتکل و سیاستهای شرکت ریپل (XRP)، برای ساختن کیف پول ریپل باید 20 واحد XRP پرداخت کنید. به عبارت دیگر بعد از ساختن کیف پول ریپل، با ارسال 20 واحد XRP به آن، تازه میتوانید تراکنش انجام دهید. بنابراین پیشنهاد میکنیم از روز نخست، کیف پول مناسب را انتخاب کنید تا هر بار برای آدرس های مختلف ۲۰ XRP از دست ندهید.
کیف پول سخت افزاری لجر
در واقع لجر امنترین و بهترین کیف پول برای لجر میباشد و شما با استفاده ار آن میتوانید با خیالی راحت ارزهای خود را ذخیره نمایید. لجر دارای دو محصول لجر نانو اس و لجر نانو ایکس میباشد کههر از نظر امنیتی کاملا قابل اطمینان هستند.مناسب برای سرمایه گذاری سنگین. برای نصب آن روی لجر روی لینک کلیک کنید.


کیف پول کوینومی ( coinomi )
کیف پول کوینومی علاوه بر پشتیبانی از ریپل از بسیاری از ارز های دیجیتال دیگر ،حتی توکن های ERC20 هم پشتیبانی میکند. به همین علت این کیف پول از محبوبیت زیادی بر خوردار میبااشد.این کیف پول هم قابلیت نصب روی کلیه سیستم عامل ها را دارد.
کیف پول اتمیک (Atomi)
یکی دیگر از کیف پول های محبوب و چند ارزی که از ریپل هم پشتیبانی میکند کیف پول اتمیک است.تعداد دانلود این کیف پول نشان از محبوبیت این کیف پول میباشد.سیستم عاملهای ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و آیاواس میزبان کیف پول اتمیک هستند. بنابراین این کیف پول هم از نوع دسکتاپ و هم موبایل است.


کیف پول توست (Toast Wallet)
کیف پول توست (Toast Wallet) ،یک کیف پول متباز (Opensource) میباشد و کار کردن با این کیف پول بسیار آسان است.از خصوصیات مهم و خوب این کیف پول میتوان به این نکته اشاره کرد که کلیدهای خصوصی را در اختیار شما قرار میدهد.و شما میتوانید ریپل های (Xrp) خود را به راحتی در آن نگهداری نمایید.این کیف پول قابل نصب روی اندروید،IOS ، ویندوز و لینوکس میباشد.
پنج حقیقت که در رابطه با ریپل باید بدانید
ریپل یک شرکت خیلی بزرگ آمریکایی میباشد که با توجه به فعالیتهای زیادی که دارد توانسته جایگاه خود را در بین 3 ارز اول صنعت کریپتوکارنسی تثبیت کند و بار ها توانسته از اتریوم پیشی بگیرد و خود را تا نزدیکی بیت کوین بالا بکشد و خوب با توجه به قیمت ریپل (XRP) نسبت به رقبای خود کاری بسیار تحسین برانگیز است.اما پنج حقیقت درباره ریپل :
- XRP تنها یکی از محصولات شرکت ریپل میباشد و با هم متفاوت هستند.
- ریپل ارز آینده نیست. برخی ارزها نظیر بیت کوین و اتریوم با هدف متحول کردن آینده به وجود آمدهاند ولی ریپل فعلا به منظور تسهیل امر بانکداری آمده ،ولی میتواند با تغییر برنامه خود آینده مالی را متحول کند.
- ریپل تنها نیست. ریپل رقبای قدرتمندی نظیر سویفت، استلار و برخی دیگر از استارت اپ ها دارد.
- ریپل کاملا غیر متمرکز نیست.تقریبا بیش از 60% از XRP ها در اختیار خود ریپل است و این کمی با غیر متمرکز بودن مغایرت دارد.
- پذیزرش ریپل به معنی افزایش قیمت آن نیست.ارزش یک دارایی زمانی زیاد میشود که روی آن دارایی سرمایهگذاری شود و ذخیره سازی شود تا ارزشمند شود.شاید میزان تراکنشهای ریپل را در یک روز شنیده باشید ولی متاسفانه یا خوشبختانه این عدد تئسط بانکها جابخ جا میشود و ذخیره نمیشوند و فقط در حال گردش هست.و بیشتر مالکان آن هم بانکها و موسسات مالی هستند نه مردم.
ریپل چگونه کار میکند
شبکه ریپل مثل بیت کوین از الگوریتم گواه اثبات کار و یا مثل NXT از الگوریتم گواه اثبات سهام استفاده نمیکند؛ در عوض، تراکنشها به یک پروتکل اجماع متکی هستند تا موجودی حسابها و تراکنشهای روی شبکه را تائید کنند.
اجماع به طوری کار میکند که تمامیت سیستم را با جلوگیری از حملات دو بار خرج کردن بهبود دهد. یک کاربر ریپل که ۱۰۰ دلار را از طریق Gatewayهای چندگانه ارسال میکند، تمامی تراکنشها به جز اولین تراکنش که حذف شده را دارد.
نودهای توزیع شده، با اجماع تصمیم میگیرند که کدام تراکنش اول ایجاد شد و این کار را با یک نظرسنجی برای تعیین اکثریت آرا انجام میدهند. تائید تراکنشها تقریبا بلافاصله انجام میشود و حدودا پنج ثانیه طول میکشد. از آنجایی که هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد که تصمیم بگیرد چه کسی میتواند نود ایجاد کند و تراکنشها را تائید کند، پلتفرم ریپل به عنوان پلتفرمی غیرمتمرکز در نظر گرفته میشود.
ریپل لیست تمام تراکنشها در IOU (مدرکی که میزان بدهی را در خود ثبت میکند) را که با یک ارز معین انجام شده، برای هر کاربر یا Gateway نگه می دارد. IOU و جریانهای معاملاتی که بین کیف پول های ریپل رخ میدهد، به طور عمومی در فهرست شبکه ریپل موجود است. این در حالی است که حتی اگر تاریخ تراکنشها در بلاک چین ثبت شده و در دسترس قرار داشته باشد، دادهها با شناسه یا حساب هر فرد لینک نمیشود. با این حال اشاره به این نکته ضروری است که ضبط عمومی همه معاملات، اطلاعات را مستعد اقدامات غیر انسانی میکند.
ریپل در مقایسه با برخی از بانکهای سنتی و معایب آن، مزیتهایی نیز دارد؛ حتی اگر میلیونها تراکنش همزمان در حال انجام باشند، تراکنشها با ریپل طی چند ثانیه صورت میگیرد. در صورتی که بانکهای سنتی اینطور نیستند و گاهی چند روز زمان میبرد تا یک تراکنش انجام شود. کارمزد تراکنشهای ریپل هم بسیار پایین است. به طوری که حداقل هزینه مورد نیاز برای انجام یک تراکنش در این شبکه، ۰.۰۰۰۰۱ XRP است.

دیگر محصولات شرکت ریپل
در حال حاضر شرکت ریپل سه محصول اصلی برای بانکها و موسسات مالی دارد که عبارتند از:
- ایکس کارنت (xCurrent)
- ایکس رپید (xRapid)
- ایکس ویا (xVia)
اینها در حال حاضر سه محصول اصلی شرکت ریپل هستند که تحت عنوان یک نام جامع به نام ریپلنت (RippleNet) قرار دارند.
ارز دیجیتال XRP فقط روی شبکه ایکس رپید کاربرد دارد و در دیگر محصولات این شرکت، یعنی ایکس کارنت و ایکس ویا، این ارز دیجیتال کاربرد چندانی ندارد. لازم به ذکر است که این روزها بیشتر شرکتهای تحت قرارداد ریپل ،از محصول ایکس کارنت استفاده میکنند. بنابراین وقتی خبر همکاری ریپل با یک شرکت بزرگ منتشر میشود، لزوما به معنای کاربرد بیشتر XRP و احتمال افزایش قیمت آن نخواهد بود.


بدون دیدگاه